Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ryż Czerwony Właściwości
21-08-2013, 12:54 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-08-2013 12:54 przez Matek233.)
Post: #1
Ryż Czerwony Właściwości
Ryż czerwony właściwości, czyli co powinieneś wiedzieć na temat działania czerwonego ryżu. Naturalnie barwiony, pełnoziarnisty, bogaty w witaminę E, posiada naturalne przeciwutleniacze, wzmacnia odporność, zmniejsza cholesterol oraz poprawia kondycję serca. Posiada nadzwyczajne właściwości odżywcze, a także przynosi korzyści dla naszej skóry. Ryżu czerwonego używa się w medycynie chińskiej w celu polepszenia cery oraz jej koloru. Azjatyckie kobiety stosują przez wieki zewnętrzną warstwę ziarna ryżu, nazywaną otrąbem ryżowym, aby osiągnąć nieskazitelną cerę.

Otręby ryżowe są bogaty w zdrowe oleje roślinne, które poprawiają krążenie krwi i stymulują odnowę komórek, gdy zostaną zastosowane miejscowo.

Ryż czerwony w smaku różni się od tradycyjnego białego, jest twardszy, przez co trzeba go dłużej gotować. Jest sypki i mniej kleisty od ryżu białego. Na zewnątrz posiada czerwone otręby, które nadają mu koloru.

Co jakiś czas stosując ryż czerwony w swojej diecie, zdecydowanie polepszymy kondycję organizmu oraz zapewnimy świeżość i piękno kolor naszej skórze.

[Obrazek: 250_0_productGfx_b9287fd33e229247f59951c2d57c49ba.jpg]

Orientalny Serwis/Przepisy : ChinskiePrzepisy.pl
Orientalny Sklep : PrzepisyChinskie.pl
FanPage : https://www.facebook.com/PrzepisyChinskie
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości