Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pierożki Wieprzowe w Papierze Ryżowym
16-11-2013, 12:38
Post: #1
Wideo Pierożki Wieprzowe w Papierze Ryżowym
SKŁADNIKI:

szynka wieprzowa,

papier ryżowy,

olej sezamowy,

sos chili,

cukier palmowy,

imbir,

papryka chili,

dymka i szczypior,

sos rybny,

sos sojowy,

sos ostrygowy,

ocet ryżowy,

kolendra,

sól.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1. Na początek mielimy mięso. Następnie kroimy drobno cebulę (oraz jej zieloną część), paprykę chili, ścieramy imbir.
Składniki dodajemy do zmielonego mięsa. Doprawiamy solą, cukrem palmowym, olejem sezamowym i sosem ostrygowym. Dokładnie mieszamy.

2. Papier ryżowy namaczamy w wodzie, po czym nakładamy porcję przygotowanego farszu. Papier z farszem zawijamy w sakiewkę.

3. Następnie do parownika bambusowego wkładamy podziurkowany papier do pieczenia. Układamy na nim przygotowane pierożki i gotujemy na parze około 8-10 minut.

4. Przygotowujemy dressing.
Do miseczki wrzucamy :
pokrojoną dymkę,
kolendrę,
starty czosnek,
imbir.
Wlewamy odrobinę sosu chili, octu ryżowego, sosu sojowego i sosu rybnego.
Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Smacznego Uśmiech

Przepis wideo w serwisie YouTube




[Obrazek: pierozki_wieprzowe_na_parze_w_papierze_ryzowym-470.jpg]
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości