Odpowiedz 
Cukier Trzcinowy Brązowy Właściwości
Autor Wiadomość
Matek233 Offline
Administrator
*******

Liczba postów: 48
Dołączył: Jul 2013
Reputacja: 0
Post: #1
Cukier Trzcinowy Brązowy Właściwości
Cukier Trzcinowy Brązowy Właściwości, co powinniśmy o nim wiedzieć? Cukier brązowy otrzymuje się z trzciny cukrowej. Od zwykłego cukru różni się kolorem, ceną oraz smakiem. Od wieków stosowany w krajach południowo-zachodniej Azji. Spożywa się go w dwóch postaciach jako płynny syrop z trzciny lub w formie skrystalizowanej.

Właściwości cukru trzcinowego to między innymi to, że jest bakteriobójczy, koi ból, pomaga w gojeniu ran oraz oparzeń. Posiada minerały takie jak magnez, żelazo, potas, fosfor oraz wapń. Znacznie lepszy w smaku od zwykłego białego cukru z buraków. Zawiera też mniej kalorii, dzięki swojemu delikatnemu i pełniejszemu smaku jeszcze lepiej pasuje do słodkich dań, kawy oraz herbaty. Stosowany również jako składnik potraw kuchni azjatyckiej.

[Obrazek: 250_0_productGfx_01196cca3fa23f9ad89a1476de478853.jpg]

Przy zakupie cukru trzcinowego brązowego, należy zwrócić uwagę, czy rzeczywiście jest to cukier z trzciny, a nie inny zafarbowany na brązowy kolor. Nie każdy brązowy cukier jest wyprodukowany z syropu trzcinowego.

Orientalny Serwis/Przepisy : ChinskiePrzepisy.pl
Orientalny Sklep : PrzepisyChinskie.pl
FanPage : https://www.facebook.com/PrzepisyChinskie
21-08-2013 13:31
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
ciekawa.forum Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 9
Dołączył: Jul 2014
Reputacja: 0
Post: #2
RE: Cukier Trzcinowy Brązowy Właściwości
Jest super do Mohito Oczko

Tylko interesujące blogi z przepisami
25-07-2014 11:58
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości